Nieuwe roman Rosita Steenbeek

Ander licht

In het werk van Rosita Steenbeek is altijd een prominente rol weggelegd voor Italië. Haar nieuwe roman Ander licht is een meeslepend verhaal over een 17de-eeuwse schildersfamilie. In het koor van de Joriskerk schildert Matthias Withoos, geassisteerd door zijn kinderen en twee andere leerlingen, het grote Gezicht op Amersfoort. Tegelijk met Alida’s liefde voor het schildersvak groeit haar liefde voor de begaafde medeleerling Jasper van Wittel. Maar dan wordt hun samenzijn wreed verstoord.

Dramatische gebeurtenissen

Het rampjaar 1672 brengt enkele dramatische gebeurtenissen met zich mee. Jasper vertrekt naar Italië en via zijn brieven leert Alida het leven kennen van de beruchte Bentveughels, de Nederlands-Vlaamse schildersvereniging in Rome. Terwijl Jasper furore maakt als Gaspare Vanvitelli ontwikkelt Alida zich tot een gerenommeerd schilderes. Door haar vriendschappen met zelfbewuste vrouwen als Agnes Block en Maria Sybilla Merian gaat ze haar leven in een ander licht zien.

Rosita Steenbeek: ´Ander licht´. Uitgeverij De Arbeiderspers. ISBN 9029567725, €18,95.

Lees ook:Project: Italianen geven boek aan onbekende
Lees ook:Italiaanse recepten voor engelen
Lees ook:Italiaanse Niccolo laat Rachel Hazes stralen
Lees ook:Italiaanse verongelukt alsnog na missen rampvlucht
Lees ook:Nieuwe maffiafilm: Jonge vrouw verraadt maffia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.