Nieuwe roman schrijversduo Monaldi & Sorti

Brutale Salaì

De Italiaanse Nicci French, Monaldi & Sorti, vormt een Italiaans echtpaar en schrijversduo dat historische romans publiceert. ‘Het ei van Salaì’ is de nieuwste roman en opvolger van het eerste boek ‘De twijfel van Salaì’ in de serie.

‘Het ei van Salaì’ speelt zich af in 1501 in Rome, waar Da Vinci werkt aan een geheime opdracht. Salaì is de tegenhanger van de bedeesde verteller uit de eerste reeks boeken, het knechtje Atto Melani. Salaì is brutaal, boers, leugenachtig en bijzonder praktisch. Hij is de geadopteerde zoon en geliefde assistent van meesterschilder en genie Leonardo da Vinci.

Het ei van Salaì

Florence 1508. De knappe rokkenjager Salaì, pleegzoon en assistent van meesterschilder Leonardo da Vinci, is in Florence gearresteerd wegens oplichterij, diefstal en samenzwering. In zijn verweer vertelt Salaì over de reis die hij voor Leonardo naar Rome heeft moeten maken, op zoek naar een zeldzame atlas waarin voor het eerst van Amerika gerept wordt. Tijdens zijn bezoek is hij een complot op het spoor gekomen dat de waarheid over de ontdekking van de Nieuwe Wereld verdoezelt. Salaì weet uiteindelijk zoveel van de merkwaardige samenzwering dat hij zelf verdachte wordt.

Monaldi & Sorti

Schrijfster Rita Monaldi (1966) is classica en gespecialiseerd in de geschiedenis van religie. Ze was universitair docente en werkte voor de persafdeling van het Italiaanse parlement. Francesco P. Sorti (1964) is musicoloog. Hij maakte culturele tv- en radioprogramma’s voor de Rai en het Vaticaan.

Tegenwoordig werkt het schrijversduo fulltime aan hun romancyclus. Het duo werd wereldwijd bekend met hun historische thrillers ‘Imprimatur’, ‘Secretum’ en ‘Veritas’, die werden geroemd om de ingenieuze plotwendingen en het nauwkeurig bronnenonderzoek. Daarna schreven ze ‘De twijfel van Salaì’, het eerste boek in een nieuwe serie over de pleegzoon van Leonardo da Vinci.

De twijfel van Salaì

‘De twijfel van Salaì’ was het eerste boek in de serie van Salaì. In De twijfel van Salaì verhuizen vader en zoon in het voorjaar van 1501 van Florence naar Rome, waar Salaì zijn ogen uitkijkt naar al het vrouwelijk schoon. Leonardo heeft een missie te. vervullen voor een raadselachtige, machtige opdrachtgever. Hij weet echter niet dat Salaì ook een geheime opdracht heeft: Leonardo bespioneren.

Monaldi & Sorti: ‘Het ei van Salaì’, 303 p, uitgeverij Cargo, ISBN 9789023433866, € 18,90.

Bron: Italie Magazine, Italiepunt.nl, Bol.com.

Lees ook:Italiaans schrijversduo schrijft geschenkboek 2011
Lees ook:Bezige Bij scoort met Italiaanse uitgave Monaldi & Sorti
Lees ook:Kleinste helikopter brengt hulde aan Da Vinci
Lees ook:De Da Vinci Code gaat verder
Lees ook:Vaticaan neemt wraak voor ‘De Da Vinci Code’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.