Grootouderdag in Italië

La festa dei NonniAan ouders wordt gedacht in Nederland door middel van Moederdag en Vaderdag, maar in Italië denkt men ook aan opa’s en oma’s.

Op 2 oktober 2010 viert heel Italië Grootouderdag, oftewel Festa dei Nonni, een initiatief van het Bloemenbureau en is in 2005 uitgeroepen als nationale feestdag. Kleinkinderen bedanken op deze dag hun grootouders voor hun goede zorgen. Dit jaar zijn het planten die deze dag de hoofdrol spelen in activiteiten voor de bloemist en consument.

Plant geeft meer

Op het Festa dei Nonni bedanken kleinkinderen hun opa’s en oma’s. Ze zeggen dank je wel voor dat je er bent, voor dat je meehelpt, dank je wel voor je wijze woorden en mooie verhalen. Om deze dankbetuigingen kracht bij te zetten geven ze een plant met een persoonlijk wensprikker die ze zelf kunnen inkleuren.

Promotie in de winkel

Bloemenbureau Holland produceert voor tuincentra en bloemisten promotiepakketten om aan te kunnen haken op de campagne. Zij zijn te bestellen via de website: www.festadeinonni.it/promozione. Er is een bloemistenpakket met 50 wensprikkers, posters, grote plantenstekers als reclamemiddel en een ‘makelaarsbord’ voor op het raam. In het tuincentrumpakket zitten 250 wensprikkers, posters, grote plantenstekers als reclamemiddel, een spandoek voor buiten, en één volwassen en vier kinderschorten. Hiermee worden tuincentra aangespoord om op 2 oktober workshops organiseren voor de klant. Bovendien ontvangen tuincentra een radiospotje. Zij kunnen dit in hun winkel draaien en aan het lokale radiostation aanbieden.

Media en evenementen

Om de campagne te versterken wordt de consumentenmedia actief ingezet. Er is bijvoorbeeld een samenwerking met het damesblad Donna Moderna die een wedstrijd uitschrijft. Er wordt een ansichtkaart bijgevoegd die net als de stekers door kinderen zelf in te kleuren is en waar ze hun wens voor opa en oma op kwijt kunnen. Ook in het magazine Famiglia Cristiana en op de radio staat de plant centraal in interviews over deze feestdag. In het weekend van 25 en 26 september is er een workshop voor kinderen in Milaan waar ansichtkaarten worden gekleurd door kinderen. Die geven ze vervolgens met een plant aan hun grootouders.

Bron: Hortinews.com

Lees ook:Boktor van Italië naar Nederland
Lees ook:114-jarige krijgt verblijfsvergunning in Italië
Lees ook:Italiaanse grootouders 50 biljoen euro waard
Lees ook:Italiaanse Miss Oma Verkiezing
Lees ook:Italië shockeert met alcohol-foetus campagne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.