Venetië en Rome als tweeling met carnaval

giocolieriRome en Venetië zijn als een tweeling dit jaar tijdens het carnavalsseizoen. Rome doet de carnavals traditie herleven, zoals deze niet meer is vertoond sinds de 17e eeuw.

Van 6 tot 16 februari staan de straten en pleinen van Rome geheel in het teken van carnaval met mensen met prachtige maskers, muzikanten, acteurs, dansers en paardrijders. Het plezier begint op 6 februari met een optocht vanaf het Piazza del Popolo door de via del Corso, waarmee in de voetsporen wordt getreden van de 15de eeuwse paardenrace, de Corsa dei Berberi. En er zijn nog meer parades gedurende de tien dagen.

Van 6 tot en met 11 februari wordt het Piazza del Popolo het Villaggio della Cultura e della Tradizione, georganiseerd door de Accademia dell’Arte Equestre. Er vinden allerlei optredens en voorstellingen plaats. Van 6 tot 16 februari lenen het Piazza del Popolo, het Piazza Navona en het Piazza di Spagna zich voor commedia dell’arte voorstellingen, verhalen of romances met een gelukkig einde.

dragonVan 9 februari vindt in het Museo di Roma de tentoonstelling Carnevale Romano plaats, hier vertellen 19de eeuwse schilderingen en gravures het Romeinse carnaval. Ook een jurk, ontworpen door Roberto Capucci en eerder getoond in het Museo Fortuny in Venetië, wordt tentoongesteld, samen met diverse ongepubliceerde schetsen
voor carnaval kostuums.

De Galleria Sordi, shoppingcenter, toont partijen musical kostuums gedurende de tien dagen en er komt een speciale Valentijnsdag Parade met artiesten uit Latijns-Amerikaanse landen. Zanger Angelo Branduardi (zie video) treedt op tijdens het ‘Futuro Antico’ concert, waarmee de optochten op 16 februari worden afgerond. En er is ook nog vuurwerk!

Rome Carnaval: 6 tot en met 16 februari 2010.

Bron: Italy Magazine

Lees ook:Zwevend boven het Piazza San Marco
Lees ook:Ciao Carnevale…
Lees ook:Afdalen op het Piazza San Marco
Lees ook:Een indrukwekkend theater in Rome
Lees ook:700 bussen voor No Berlusconi Day

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.