Napels stad van de kerststal

Kerststal tegen de Mexicaanse griep

Met kerst worden de straten, kerken en pleinen van Napels decor voor kerstmarkten en talloze kerststallen, waaronder zeer bijzondere zoals deze ‘kerststal tegen de Mexicaanse griep’.

In de straatjes van San Gregorio Armeno, San Biagio en Spaccanapoli vindt de sfeervolle kerstmarkt plaats met kerst-objecten, -geschenken, -decoratie en werkelijk alles voor de kerststal. In Via San Gregorio Armeno zijn ook de eeuwenoude kerststallenateliers te vinden. Want Napels is dé stad van de kerststal. Het is een van de grote trekpleisters en niet alleen met kerst.

Napels heeft een eeuwenoude kerststallentraditie die is uitgegroeid tot een ware kunstvorm. De eerste Napolitaanse kerststal stamt uit 1025. Aanvankelijk was de kerststal alleen in kerken te vinden maar in de achttiende eeuw werd het ook een onmisbaar onderdeel van de kerstdecoratie in de huizen van de Napolitaanse adel.

De Napolitaanse kerststal is niet alleen een religieus symbool. Tussen de Bijbelse figuren staan beelden van bekende Italianen, politici, filmsterren en ook internationale beroemdheden.

Middelpunt van de kerstfestiviteiten is de zestiende eeuwse wijk Chiaia. Kerken en kerkjes zijn het decor voor kerstconcerten en kerstkoren. Theaters hebben kerstvoorstellingen op het programma staan en ook kunstgalerijen laten zich door het kerstthema inspireren.

De kerststallen in alle soorten en maten weten de meeste kinderen direct te bekoren. Maar er wordt ook van alles voor de kinderen georganiseerd. Van de kerstman die door de stad rijdt tot kerstfilms.

Italie da vivere

Lees ook:Een Napolitaanse kerststraat
Lees ook:Napels transformeert tot kerststal
Lees ook:Berlusconi met hoeren in kerststal
Lees ook:Dieven stelen kerstcadeaus Italiaanse familie
Lees ook:Bloedende Berlusconi beeldjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.