Erik van Muiswinkel naar Italië

Cabaretier Erik van Muiswinkel reist in zijn nieuwe programma ‘Grenzen aan de Grap’ af naar Italië. Hier onderzoekt hij in hoeverre de Italiaanse humor verschilt met de Nederlandse.

‘Hebben Italianen hetzelfde gevoel voor humor als wij? Waar gaan in Italië de grappen over? Waar lachen ze om? Waar haken ze af? Wat kan wel en wat mag niet, in theater en op televisie.’

Van Muiswinkel probeert in Rome daar gedurende de uitzending antwoorden op te krijgen. Hij vindt het frappant dat we zo weinig weten over cabaretiers in het buitenland, terwijl we toch een groot Europa vormen.

Waarom hij Italië heeft uitgekozen is volgens hem heel voor de hand liggend. Van Muiswinkel: ,,Italië is natuurlijk een weergaloos land op het gebied van humor. Corrupte politici, omkoping in het voetbal, een steenrijke clown die daar premier is. Het is kortweg een geweldig klimaat voor grappen, politieke satire en zelfspot.” In het programma ontmoet hij onder andere Sabina Guzzanti.

Guzzanti staat in Italië bekend om haar bijtende politieke satire en haar televisieprogramma is zelfs uit de ether gehaald door het regime van Berlusconi wegens vulgariteiten en smaad tegen de regering. Ook laat Van Muiswinkel zien dat er naast veel verschillen ook overeenkomsten zijn tussen Nederlandse humor en Italiaanse.

‘Grenzen aan de grap’ is op zaterdag 23 mei te zien om 20.25 uur bij de VARA op Nederland 3.

Bron: Nieuwslog.nl, 24 april 2009

Lees ook:Vanavond: Italiaanse humor onderzocht
Lees ook:Berlusconi tapt antisemitische mop
Lees ook:Humor Berlusconi dit keer over verkrachting
Lees ook:Italiëweek op Holland Doc 24
Lees ook:Het mooiste meisje van de klas woont in Milaan

0 reacties op “Erik van Muiswinkel naar Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.