Afdalen op het Piazza San Marco

Il volo dell’angelo

In Venetië legt ieder jaar, op de eerste zondag van carnaval, een engel (meestal een jonge vrouw), een erbarmelijke tocht af. Deze loopt vanaf de hoge top van de Campanile, klokkentoren, naar het Piazza San Marco. Op het plein wachten talloze aanbidders haar op.

Traditie Venetië

Dit traditionele Venetiaanse gebruik wijdt carnaval in. Een engel daalt om 12:00 uur langs een kabel van ongeveer 70 meter de klokkentoren op het Piazza San Marco af. Daar belandt zij in de armen van de doge, heerser van Venetië, en zijn dogaressa, diens vrouw. Jarenlang werd hiervoor een pop gebruikt. In 2001 veranderde dit weer in een echte engel.

De engel

Ter afwisseling kwam vorig jaar rapper Coolio de eer toe om deze tocht te maken. Maar dit jaar was het wederom een jonge vrouw die mocht afdalen. De 25-jarige mooie Margherita Missoni droeg een door haar opa ontworpen jurk, ivoor- en goudkleurig afgezet met vleugels. Niet verwonderlijk, zowel opa en kleindochter stammen af van het beroemde modehuis Missoni.

Ondanks de kou stonden er dit jaar in Venetië weer zo’n honderdduizend mensen te wachten om de engel met open armen te ontvangen.

Bron: Venezia.net, Italie.nl, Venicedailyphoto.com, 16 februari 2009

Lees ook:Zwevend boven het Piazza San Marco
Lees ook:Venetië en Rome als tweeling met carnaval
Lees ook:Een Venetiaanse voor het eerst op een boot
Lees ook:Marco Borsato verdrietig
Lees ook:Ciao Carnevale…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.