3D-brillen ‘Avatar’ verboden in Italië

3d-glasses-as-they-watchpreview-of-avatarHet Italiaanse ministerie voor volksgezondheid heeft ongeveer zevenduizend 3D-brillen in beslag genomen.

De brillen die bioscopen bij het begin van de voorstelling van ‘Avatar’ uitdelen, vormen volgens het ministerie een gezondheidsrisico. Donderdag verklaarde een woordvoerder van volksgezondheid dat ze overweegt meer brillen in beslag te nemen, omdat er mogelijke gezondheidsrisico’s zijn voor de gebruikers. Deze risico’s gelden alleen voor verzienden.

Een tweede probleem dat de overheid heeft met de brillen is dat er hygiënerisico’s kleven aan het gebruik. Er bestaat een kans dat de brillen tussen de voorstellingen door niet goed worden schoongemaakt.

De Italiaanse bioscoopvereniging Anica heeft geweigerd te reageren op het optreden van de overheid. De ontbrekende brillen lijken het enorme succes van de film niet in de weg te staan, ‘Avatar’ is nog steeds de meest populaire film in Italië. (Nieuws.nl)

Lees ook:Abortuspil voorlopig niet te koop in Italië
Lees ook:Politie doet vangst in zonnebrillenland
Lees ook:Italiaanse politie ontdekt blauwe mozarella’s
Lees ook:Mariah Carey wint award op Capri Film Festival
Lees ook:Meeste Italiaanse kusten schoon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.