Gomorrah acteur opgepakt wegens afpersing

Giovanni VenosaHet is niet de eerste acteur die zijn rol in een maffiafilm zo als van nature speelt omdat hij in het alledaagse leven ook een maffialid blijkt te zijn.

Een maffioso die in de film Gomorrah speelde, belandde woensdag voor de derde keer binnen 18 maanden achter de tralies. De politie had hem betrapt bij het ophalen van pizzo, afpersingsgeld, bij winkels vlakbij Napels. Giovanni Venosa speelde een Camorrabaas die twee losbandige tieners ter dood veroordeelde in de film Gomorrah.

Venosa was een van de zes échte Camorraleden die werd gearresteerd wegens het ophalen van “il pizzo di Natale,” beschermingsgeld voor kerstmis. Dit werd ingezameld om mobs die in de gevangenis verbleven prettige feestdagen te kunnen bezorgen. Venosa werd voor de eerste keer gearresteerd in juli 2008 en daarna in januari, enkele dagen na zijn vrijlating uit een semi-residentieel opvangcentrum in Noord-Italië.

Ondanks zijn terugkeer in de gevangenis ging Venosa volgens de politie gewoon verder met het ophalen van beschermingsgeld in Casal di Principe, nabij Naples. Na zijn arrestatie vorig jaar, was Venosa eigenlijk voor twee jaar veroordeeld door magistraten die hem een “carrière-crimineel” noemden.

Venosa is de derde acteur uit regisseur Matteo Garrone’s grote niet-professionele cast die achter de tralies verdween sinds de film uitkwam begin vorig jaar. Salvatore Fabbricino, die een maffiabaas speelde in Napels’ beruchte buurt Scampia, werd gearresteerd in juli 2008. Een voormalig Camorra drugsdealer werkte samen met de politie en identificeerde hem als een van zijn werknemers.

Een derde acteur, Bernardino Terracciano, die oom Bernardino speelde in de film, werd in oktober 2008 opgepakt wegens afpersing en het hebben van connecties met de Casalesi clan. Deze wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor de moord op zes Afrikaanse immigranten in Caserta in september 2008.

Life in Italy

Lees ook:Zoonlief camorrabaas pleegt zelfmoord
Lees ook:Giovanni Venosa lekker zichzelf in maffiafilm ‘Gomorra’
Lees ook:Italiaanse politie arresteert 14 maffialeden
Lees ook:36 leden drugsbende opgepakt in Italië en Spanje
Lees ook:Maffiabaas Vincenzo Capone opgepakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.