Film: Il papà di Giovanna

Dodelijke aanbidders

Giovanna is een onzeker en mentaal instabiel meisje in het Bologna van 1938. Ze heeft weinig contact met haar klasgenoten, en zeker niet met de jongens. Ze kan het feit dat andere meisjes wel aandacht van jongens krijgen niet verdragen. Haar vader wil haar gelukkig zien en daarom vertelt hij haar dat de jongens in het geheim verliefd op haar zijn. Hij vermoedt niet wat voor fantasieën dit bij Giovanna teweegbrengt…

Moord

Giovanna vermoordt de enige vriendin die ze heeft. De mensen om haar heen verafschuwen haar om haar daad, zelfs haar eigen moeder wil haar niet meer zien. Ze wordt naar een psychiatrisch ziekenhuis gestuurd waar ze jaren verblijft, haar vader is de enige die haar daar opzoekt. In de tussentijd breekt de Tweede Wereldoorlog uit en scheiden haar ouders van elkaar.

Mussolini-tijdperk

Moeder gaat met haar nieuwe fascistische liefde naar het Noorden, om aan de zijde van Mussolini te vechten. Haar vader huurt een kamer in de buurt van het ziekenhuis, zodat hij haar kan blijven bezoeken. Vele jaren later, als Giovanna weer op vrije voeten is en met haar vader een bezoek aan de plaatselijke bioscoop brengt, komt ze haar moeder tegen…

Silvio Orlando, die de vader speelt, werd tijdens het filmfestival van Venetië bekroond met Coppa Volpi voor beste acteur.

Il papà di Giovanna draait nu in de bioscoop.

Lees ook:Vincere, film over Mussolini’s geheime vrouw
Lees ook:Italiaanse pater brengt Hitlergroet
Lees ook:Marco Borsato verdrietig
Lees ook:Eluana Englaro mag eindelijk sterven
Lees ook:Italiaanse man woont altijd thuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.