Documentaire over Italiaanse films

My Voyage to Italy

Regisseur Martin Scorsese maakte een documentaire van Italiaanse films die in zijn jeugdjaren een onuitwisbare indruk op hem maakten. Als kind van Siciliaanse immigranten, groeide hij eind jaren veertig op in New York. Met het hele gezin werd gekeken naar Italiaanse films, die een onuitwisbare indruk achterlieten op de kleine Scorsese.

In deze documentaire gaat de regisseur terug naar die naoorlogse periode en toont hij fragmenten uit de belangrijkste films. Van Rosselini en De Sica tot Antonioni en Fellini. Van The Bycicle Thief en Rome, Open City tot L’Avventura en La Dolce Vita. Scorsese bespreekt de emotie, de stijl, de politieke context en de invloed op de filmwereld van deze films en regisseurs.

Dit waren dé invloeden die hem maakten tot de regisseur die hij is.

Kijk hier voor meer informatie.

Lees ook:Vier Italiaanse meesters onder je kerstboom
Lees ook:Italiaanse films op kerkplein Leiden
Lees ook:Italiaanse filmgeschiedenis met Academy Awards en Oscars
Lees ook:Dolcevia webshop met Italiaanse producten open
Lees ook:Nederlandse producties op filmfestival Venetië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.