Italiaans succes in Filmfestival Cannes

www.filmscoop.it/)In het Filmfestival van Cannes is Italië twee keer in de prijzen gevallen. De Gouden Palm ging dan wel naar ´Entre les murs´ van de Franse regisseur Laurent Cantet, maar de Grote Prijs en de Jury Prijs waren voor Italiaanse films. De Grote Prijs – zeg maar zilver – ging naar Matteo Garrone voor zijn indrukwekkende maffiafilm ‘Gomorra’ . Brons ofwel de Jury Prijs was er voor Paolo Sorrentino met ‘Il Divo’, een opera-achtige verbeelding van het spectaculaire leven van de voormalige Italiaanse minister-president Giulio Andreotti.

Lees ook:Regisseur Sorrentino over Il Divo
Lees ook:Een indrukwekkend theater in Rome
Lees ook:Italiaanse film weer in de schijnwerpers
Lees ook:Beklemmende film over camorra in Cannes
Lees ook:Maffiafilm Gomorra akelig realistisch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.