Gouden Leeuw voor Ermanno Olmi

simoneweb.altervista.org)De 76-jarige Ermanno Olmi wordt tijdens het Filmfestival van Venetië onderscheiden. Hij ontvangt een Gouden Leeuw voor zijn gehele oeuvre, aldus de organisatie van het festival. In 1988 won de filmmaker een Gouden Leeuw voor een specifieke film, en wel voor 'Legend of the holy drinker'. Andere films van Olmi zijn 'The tree of the wooden clogs' en 'Long live the lady'. Deze films zullen ook tijdens het Filmfestival gedraaid worden, net als diverse documentaires van Olmi. Het Filmfestival begint op 27 augustus, en duurt tot 6 september.

Lees ook:Nederlandse producties op filmfestival Venetië
Lees ook:Vader van de filmkomedie overleden
Lees ook:Italiaanse regisseur Mario Monicelli pleegt zelfmoord
Lees ook:Italiaans succes in Filmfestival Cannes
Lees ook:Laatste optreden Pavarotti was playback-act

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.