Een ster viel op Murano

Glazen komeet

Deze Cometa di Vetro, glazen komeet, is gemaakt door meester glasmaker Simone Cenedese in Murano. “Er zit een deel van mij in elk stuk glas dat ik maak, het zijn fragmenten van sterren die schitteren door het universum”.

Artiest in glas en meester in kleur

Simone Cenedese werd geboren in Murano in 1973. Hij is een van de jongste glasmakers in deze plaats. Simone komt ook uit een familie van glasmakers. Als kind benaderde hij design met een persoonlijke interesse. Al snel maakte hij van zijn passie zijn werk. Dit werd bekroond met diverse Italiaanse en buitenlandse successen.

Hij leerde in de stookplaats van zijn vader Giovanni de fijne kneepjes van het vak. Een kunst die de wereld benijdt: Die van het glasblazen. Simone slaagde erin een geheel eigen moderne stijl te ontwikkelen, zich aanpassend aan de tijd, maar trouw blijvend aan antiek materiaal.

Murano

Murano is een eiland dat in de Lagune van Venetië ligt, maar eigenlijk is het een verzameling eilandjes die door bruggen aan elkaar verbonden zijn. Het ligt ongeveer 1,5 kilometer ten noorden van Venetië en is beroemd om zijn glaswerk.

Bron: NL.wikipedia.org, Simonecenedese.it, Venicedailyphoto.blogspot.com

Lees ook:Glazen alien op Murano
Lees ook:Vals Murano glas verkocht
Lees ook:Venetianen zwemmen door hun stad
Lees ook:Ponte San Donato di Murano
Lees ook:American Beauty-actrice trouwt in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.