Oudste beeld van Caesar in Frankrijk gevonden

Blogesque.wordpress.com)Groot Romeins nieuws in het Franse Arles. Daar hebben archeologen op de bodem van de Rhone het oudste beeld van Caesar ooit gevonden. Deze buste toont een ouder wordende, kalende man. Volgens de archeologen is het borstbeeld na de moord op Caesar in het water gegooid omdat het niet veilig was om bekend te staan als aanhanger van de keizer. Dit betekent dat het beeld rond 44 voor Christus is gemaakt. In Rome zijn alleen beelden te vinden van ver na zijn dood. In de Rhone bleken nog andere Romeinse kunstwerken te liggen, zoals een marmeren beeld van de watergod Neptunes uit de 3e eeuw.

Lees ook:Toeristen jatten wat af in Rome
Lees ook:Italianen vinden Vespasianus’ luxe villa
Lees ook:Domus Augusti maakt Rome nog interessanter (als dat al kon)
Lees ook:Exclusieve Italiaanse beelden bij Pien
Lees ook:Baden met de Romeinen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.