Circus Maximus wordt beter zichtbaar

Joost Mangnus)Ze zijn goed bezig in Rome. Werd in de Palatijn eerst Domus Augusti (het Huis van Augustus) geopend voor publiek, nu willen ze het Circus Maximus zijn grootsheid teruggeven. Nee, de tribunes worden niet opgebouwd. En de triomfboog komt ook niet meer terug. Maar de oude structuren worden wel zichtbaar gemaakt, zodat toeristen zich beter een voorstelling kunnen maken van hoe het circus er in de Romeinse tijd heeft uitgezien.

Momenteel rest er van Circus Maximus niet meer dan een 340 meter lang grasveld waar popconcerten, festivals en voetbalfeesten worden gehouden. Maar wat er eigenlijk in de Romeinse tijd allemaal te doen was, dat is niet te zien. Terwijl het Circus zo tot de verbeelding spreekt, getuige de rol die ze in films over het oude Rome heeft.

De stad Rome wil de rol van het Circus nu verduidelijken. Daarom wordt er op het terrein vanaf 20 juni gegraven. Archeologen proberen bijvoorbeeld het gedeelte waar de wagenrennen waren duidelijk in beeld te krijgen. En wie weet wat voor schatten de bodem allemaal schenkt. Alle schatten komen terecht in het nieuwe Museo di Roma.

Lees ook:Genesis toen de band in Rome was
Lees ook:Domus Augusti maakt Rome nog interessanter (als dat al kon)
Lees ook:Tip: Naar het Colosseum? Bezoek eerst de Palatijn!
Lees ook:Italië krijgt virtueel Bagdad museum
Lees ook:Tip: Villa del Casale in Sicilië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.