Snelheidsmaniak rijdt zeven Calabrese fietsers dood

In Calabrië, in Zuid-Italië, reed een snelheidsmaniak tijdens een inhaalmanoeuvre in op een groep amateurwielrenners. Hierbij overleden zeven fietsers.

Er vielen ook drie gewonden. Een van hen verkeerrt nog in levensgevaar. De bestuurder is gearresteerd. Zijn tienjarig zoontje raakte ook gewond. Het ongeval vond plaats op een hoofdweg in het dorpje Sant’Eufemia di Lamezia Terme, in de provincie Catanzaro, vlakbij de luchthaven.

Volgens het eerste onderzoek verloor de bestuurder, van Marokkaanse komaf, de controle over het stuur. Hij was bezig met een inhaalmanoeuvre en reed, zonder te remmen, frontaal in op de groep fietsers. De doden zijn alle zeven plaatselijke wielertoeristen die in Lamezia Terme woonden. Onder hen bevonden zich een advocaat en een eigenaar van een fitnesscentrum.

De wagen, een Mercedes, belandde na de aanrijding in een gracht. De bestuurder werd naar het ziekenhuis gebracht. Hij reed te hard. Het 10-jarige zoontje van de bestuurder raakte ook gewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht, maar zijn blessures zijn niet ernstig.

Bron: ITN NEWS, De Morgen

Lees ook:Bij ‘hoge nood’ is stoppen op Italiaanse vluchtstrook toegestaan
Lees ook:4WD in ravijn: 5 doden
Lees ook:Nederland klaar voor Giro d’Italia!
Lees ook:Zelfmoordpoging agente bij voetbalwedstrijd
Lees ook:Bompakketjes ontploft bij kantoor regeringspartij Italië

Eén reactie op “Snelheidsmaniak rijdt zeven Calabrese fietsers dood

  1. Bernard Kreszner

    Inmiddels zijn het 8 doden en wat niet in dit bericht wordt vermeld, is, dat de Marokkaan reed onder invloed van drugs en zonder rijbewijs, dat al enige maanden eerder was ingenomen. Overigens was hij niet in gezelschap van zijn 10-jarig zoontje, maar 8-jarig neefje.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.