Twee bergbeklimmers omgekomen bij klimongeval in Italië

Photo Ansa.itBij een ongeval op de Italiaanse berg Monviso zijn twee bergbeklimmers om het leven gekomen. Het gaat om een Belgische 46-jarige vrouw van Oegandese afkomst en een Franse vijftiger.

De twee begonnen woensdagochtend aan hun klimtocht aan de noordwestelijke kant. Donderdagavond werden ze terugverwacht, maar ze kwamen niet opdagen. De reddingsdiensten kwamen vrijdagochtend in actie en uiteindelijk werden de lichamen van de bergklimmers gevonden. Het lijkt erop dat een val van tweehonderd meter diep hen fataal werd.

Volgens experten is het niet het moment om de noordwestelijke kant te beklimmen omdat het ‘s nachts vriest en het risico op wegglijden toeneemt. Of dat hun valpartij in de hand heeft gewerkt, is niet duidelijk.

De Italiaanse media gaven de namen van de slachtoffers vrij. Het zou gaan om Veronique Jacqueline Gihoul, geboren in Ibanda, Oeganda maar in het bezit van een Belgisch paspoort. De Fransman zou Erick Rojere heten, een vijftiger uit de Franse regio Queyras, vlakbij de Monviso. De officiële instanties hebben de namen van de slachtoffers nog niet officieel bevestigd.

Monviso is met zijn 3.841 meter de hoogste berg in de Cottische Alpen, nabij de grens tussen Frankrijk en Italië. (hln)

Lees ook:Bende loodste asielzoekers naar Italië
Lees ook:Nu te horen in Italië: kijk rechts, een lynx!
Lees ook:Doden door lawines in Oostenrijk en Italië
Lees ook:Vijf doden door lawine
Lees ook:Afscheid in Afghanistan omgekomen Italiaanse militairen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.