Maximumsnelheid in Italië naar 150 km per uur

stradeAlsof er nog niet genoeg ongelukken plaatsvinden in het Italiaanse verkeer, heeft het parlement er definitief mee ingestemd de maximumsnelheid te verhogen van 130 naar 150 kilometer per uur.

Deze verhoogde snelheid geldt niet voor heel Italië, maar voor een aantal plaatsen. Misschien is het minder onverstandig dan het lijkt. Ook heeft het parlement besloten dat sommige groepen bestuurders helemaal geen alcohol meer mogen drinken. Een goed besluit.

Italië kent brede snelwegen zoals in de Povlakte, waar auto’s tientallen kilometers alsmaar rechtdoor rijden. Daar kan de maximumsnelheid nu bij goed weer met matrixborden worden verhoogd van 130 naar 150 kilometer per uur, vindt het Italiaanse parlement.

Jongeren tussen de achttien en 21 jaar mogen vanaf nu geen druppel alcohol meer op hebben als zij rijden. Gezien het stijgende aantal jongeren dat aan bachanalen deelneemt, is dit een wijs besluit.

Hetzelfde geldt voor iedereen die nog geen drie jaar een rijbewijs heeft en voor beroepschauffeurs die een bus, taxi of vrachtwagen besturen. Ook de nachtelijke verkoop van alcohol in wegrestaurants wordt aan banden gelegd. (HLN)

Lees ook:Autoloze zondag in Milaan
Lees ook:Alcoholverbod voor minderjarigen Milaan
Lees ook:Italiaanse verkeer nog gevaarlijker
Lees ook:Italianen krijgen wijn met de paplepel ingegoten
Lees ook:Italië wil 80-plussers rijbewijs afpakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.