Opgepakte Rotterdammer gezocht door Italiaanse politie

littleitalyDe Rotterdamse politie heeft woensdagochtend een 78-jarige Rotterdammer opgepakt, die door de Italiaanse politie al jaren werd gezocht.

De man ontsnapte achttien jaar geleden -op zijn 60ste- uit een Italiaanse gevangenis waar hij vastzat voor wapenhandel, maar bleek inmiddels in een huis in het centrum van Rotterdam te wonen. De man was vaste klant van de Italiaanse delicatessenzaak Little Italy achter de Meent in het centrum van Rotterdam. De eigenaar van de delicatessenzaak zag de man regelmatig in zijn winkel, maar wist niet dat het om een ontsnapte gevangene ging.

Vier jaar geleden werd zijn winkel ook al bezocht door een ander gezocht maffia-kopstuk, die later in Ridderkerk werd opgepakt. Volgens de eigenaar van Little Italy komen vooral Italiaanse boeven ‘altijd op het eten af’. “Ik vermoed dat de man meerdere appartementen in de stad had, omdat hij altijd alles dubbel inkocht. Dat viel op, verder hield hij zich rustig en zei hij niet veel. Hij sprak altijd in het Italiaans tegen me”, aldus de eigenaar die zijn naam liever geheim houdt. De 78-jarige man is door de Rotterdamse politie overgeleverd aan het openbaar ministerie in Amsterdam en zal binnenkort worden uitgeleverd aan Italie.

Bron: RTV Rijnmond

Lees ook:Moordende zwerfhonden belegeren Sicilië
Lees ook:Weer twee Italiaanse maffiabazen opgepakt
Lees ook:In België veroordeelde drugshandelaar gearresteerd in Italië
Lees ook:80-jarige Italiaan zoekt liefde met brieven
Lees ook:Italiaan tongzoent met minderjarige dochter

Eén reactie op “Opgepakte Rotterdammer gezocht door Italiaanse politie

  1. petje

    Deze Rotterdammer is geen Italiaan, maar een Nederlander die wel in Zwitserland en Italie heeft gewoond. Zijn naam is Theo Cranendonk. Hij heeft onder de naam Midoil BV meerdere bedrijven o.a. in Rotterdam.
    Hij is in maart 2000 ontsnapt uit een psychiatrische kliniek in Italie na zware depressiviteit te hebben voorgewend en niet in 1992 zoals het OM heeft gezegd.
    Tegen hem liep al die tijd een intternationaal opsporingsbevel wat kennelijk al die tijd door de Nederlandse politie is veronachtzaamd. Hij is nu gearresteerd omdat de Italiaanse justitie zijn naam was tegengekomen in Rotterdam.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.