Rellen immigranten in Milaan

Rellen MilaanEnkele tientallen Noord-Afrikaanse jongeren hebben vannacht in Milaan rellen geschopt. Ze waren woedend over de dood van een 19-jarige Egyptische jongen.

De Egyptenaar kwam om het leven na een ruzie met een groep Latijns-Amerikaanse emigranten. Vrienden van het slachtoffer trokken daarop door de wijk, op zoek naar de daders. Ze lieten een spoor van vernieling achter. Talloze winkelruiten sneuvelden, containers en auto’s werden in brand gestoken. De mobiele eenheid trad op en pas na een paar uur was het weer rustig in de wijk. Vier relschoppers zijn gearresteerd.

Het slachtoffer had net een dag eerder een verblijfsvergunning gekregen, nadat hij vier jaar illegaal in Italië had gewoond. Hij en twee Afrikaanse vrienden kregen gistermiddag in een bus ruzie met een groep van vijf latinos. Een van de Afrikanen zou per ongeluk op de voet van een latino zijn gaan staan. Eén van de latinos trok daarop een mes. Hij verwondde een 21-jarige Ivoriaan en doodde de Egyptenaar.

Het incident vond plaats in de wijk rond de Via Padova, een etnisch diverse wijk. In Milaan leven ongeveer 200.000 buitenlanders, naar schatting 40.000 van hen zijn illegaal.

De rellen hebben het debat over integratie in Milaan aangewakkerd. Volgens loco-burgemeester Riccardo De Corata van Milaan is de buurt al langer “een kruitvat”, omdat er een “hoge concentratie buitenlanders” woont. (NOS)

Lees ook:Italiaanse Fritzl gevonden
Lees ook:Roemenen in Italië steeds meer gehaat
Lees ook:Arrestaties Italië voor wapensmokkel Iran
Lees ook:Immigranten in Italië belaagd
Lees ook:Gerechtelijk onderzoek naar betrokkenheid maffia rasrellen Calabrië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.