Italië pakt drugs- en mensenhandel aan

CARABINIERI ARRESTOItalië lijkt criminaliteit steeds beter aan te pakken. Speciale eenheden van de carabinieri hebben bij een grootschalige operatie tegen een netwerk van drugs- en mensenhandel minstens 60 mensen opgepakt.

De operatie vond plaats in de regio’s Umbrië, Toscane en Campanië. De arrestanten worden beschuldigd van internationale drugshandel. Bovendien waren ze betrokken in een mensenhandel met jonge vrouwen, die voor prostitutie uit Oost-Europa naar Italië of andere landen werden ontvoerd.

De vermoedelijke misdadigers zijn voor het merendeel van Albanese origine. De film Sex Traffic, waarin twee meisjes uit Europa’s armste land Moldavië via Italië naar Londen worden gesmokkeld, geeft een goed beeld van dit fenomeen. (dm)

Lees ook:Drugs en mensenhandel in Italië
Lees ook:Italiaanse politie pakt vrouwenhandel aan
Lees ook:Belangrijke leider Camorra opgepakt
Lees ook:Nederlands bedrijf beschermt dam Venetië
Lees ook:Bulldozers dringen zigeunerkamp in Rome binnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.