Immigranten in Italië belaagd

ITALY-IMMIGRANTS-SLAINWoedende illegale immigranten uit Afrika hebben donderdag in het Zuid-Italiaanse stadje Rosarno een ravage aangericht.

Bewapend met stokken trokken honderden Afrikanen door de straten, terwijl ze winkelruiten insloegen en auto’s in brand staken. Het oproer, dat tot diep in de nacht duurde, brak uit nadat een Italiaan een groepje immigranten met een luchtbuks had beschoten. Tientallen inwoners raakten gewond bij de rellen, onder wie een vrouw die uit haar auto werd gesleurd.

Vrijdag trokken rond de tweeduizend Afrikanen naar het stadhuis van Rosarno, een stad in Calabrië, en eisten een gesprek met de autoriteiten. Uit angst voor nieuwe gewelddadigheden bleven de winkels en scholen gesloten. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft politieversterking naar het gebied gestuurd.

Er zijn al maanden raciale spanningen in Rosarno. Het stadje is de afgelopen jaren overstroomd door immigranten. Van de 16 duizend inwoners zijn liefst vijfduizend immigranten. In Calabrië verblijven met name Afrikanen, van wie de meeste illegaal naar Italië zijn gekomen. Ze werken als seizoenarbeiders in de landbouw en vinden vaak onderdak in leegstaande fabrieken of vervallen boerderijen zonder elektriciteit of stromend water.

Kort na het uitbreken van de onlusten gingen geruchten dat de problemen te maken hadden met spanningen tussen de ‘Ndrangheta, de Calabrese maffia, en de immigranten. Maar de georganiseerde misdaad is niet verantwoordelijk voor de uitbuiting van de arbeiders. Het zijn de boeren die illegalen inhuren, met het argument dat ze door de crisis geen gewone krachten kunnen betalen.

Loris De Fillippi van Artsen Zonder Grenzen noemt de leefomstandigheden van de immigranten in Rosarno erbarmelijk. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Roberto Maroni laat het Afrikaanse oproer zien dat de problemen van de immigratie veel te lang zijn genegeerd. Maroni wil de illegale immigratie zo snel mogelijk aan banden leggen.

Bron: de Volkskrant

Lees ook:Gerechtelijk onderzoek naar betrokkenheid maffia rasrellen Calabrië
Lees ook:Moderne slavernij in Zuid-Italië aangepakt
Lees ook:Italië treft strengere maatregelen na verkrachtingen
Lees ook:Illegale immigranten aan boord van luxejacht richting Italië
Lees ook:Honderden illegalen gearresteerd

4 reacties op “Immigranten in Italië belaagd

 1. Frank Bikker

  Ach, gewoon hollandse tomaten kopen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Flach

  Van mij mogen ze linea recta terug.
  Wat moeten ze hier? En wat moeten wij met hen?
  Eisen, eisen en nogeens eisen!!!
  Vernielen, roven, plunderen, moorden en verkachten…
  Incidenten? Ja Ja…
  Illegalen niet eens binnen laten komen, ze vragen maar asiel aan in eigen land. Dit zijn geen vluchtelingen en al was dat wel zo dan nog zouden die mensen in de regio opgenomen moeten worden.
  Bij ‘gelijkgestemden’
  Niet hier in het Westen alles ontregelen.
  Dit zijn migranten op zoek naar de luilekkerland loketten.

    /   Beantwoorden  / 
  1. frank

   Maar ik hoor je niet over werkgevers die deze mensen in dienst nemen voor hun eigen welvaart of willen wij gewoon te weinig betalen voor ons voedselpakketten? In deze tijden hebben we daar in vergelijking met ons inkomen nog nooit zo weinig voor betaald. En die familieleden van jou die in de 50 jaren zijn geemigreerd waren zeker ook allemaal uitvreters, ach man kom nou. Zijn GW reacties. Ben je niet wijzer?

     /   Beantwoorden  / 
 3. Flach

  U heeft helemaal gelijk mijn excuus.
  Al deze allochtonen hebben Nederland zeer welvarend gemaakt en in zijn geheel verrijkt, en ook al deze nieuwe mensen komen ook hier weer zorgen voor nog meer welvarendheid.
  Mag ik weten op welke planeet u domicilie houdt?
  Lijkt mij daar geweldig!
  Fijne avond nog!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.