Engel van Perugia eindelijk veroordeeld

Amanda KnoxDe 22-jarige Amerikaanse Amanda Knox is eindelijk veroordeeld in het Italiaanse Perugia. Ze krijgt 26 jaar. Knox stond terecht voor haar aandeel in de moord op haar Britse medestudente Meredith Kercher.

Knox’ Italiaanse ex-vriend Raffaele Sollecito kreeg 25 jaar. Vorig jaar al is in dezelfde zaak een derde dader, Rudy Guede, veroordeeld tot 30 jaar cel. De drie zijn aangeklaagd op basis van dna-materiaal en andere bewijzen, al blijven Knox en Sollecito volhouden dat ze onschuldig zijn. Ze gaan waarschijnlijk in beroep.

De Britse studente werd op 2 november 2007 dood aangetroffen in haar studentenkamer in de stad Perugia. Kercher zou het slachtoffer geworden zijn van een extreem sekspel, dat uiteindelijk tot een steekpartij en haar dood leidde. Haar keel was doorgesneden en ze was tientallen keren gestoken. Wegens Knox’ schoonheid noemde de media haar ook wel ‘de engel van Perugia’.

Lees ook:Videoclip toont moord in Perugia
Lees ook:Italië: Kercher gedood door ander mes
Lees ook:Engel van Perugia mogelijk onschuldig
Lees ook:Amanda Knox zegt “ciao” tegen rechtbank
Lees ook:Moord door engel in Perugia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.