Zelfmoord Italiaanse gevangenissen hoogst sinds 20 jaar

prisonHet aantal zelfmoorden in Italiaanse gevangenissen is momenteel het hoogst sinds 20 jaar en zou nog verder op kunnen lopen tegen het einde van dit jaar.

Tot nu hebben 64 gevangenen zichzelf van het leven beroofd. De meest recente zelfmoord vond plaats in de Tolmezzo gevangenis afgelopen zaterdag. “Statistieken tonen een schrokkend feit: het aantal zelfmoorden in gevangenissen is 15 tot 17 maal hoger dan daarbuiten”, zei Luigi Manconi, een voormalig binnenlands onderminister en voorzitter van een rechtsorganisatie voor gevangenen.

“Daarbij, terwijl zelfmoorden gangbaar zijn in de Italiaanse samenleving onder mensen boven de 65, ligt het hoogste percentage onder gevangenen in de leeftijd van 18 tot 24,” voegde Manconi toe. “Meer dan de helft van de gevangenen die zelfmoord pleegt doet dat binnen de eerste zes maanden van hun gevangenschap. In veel gevallen voor het eerste vonnis”.

“Ook is er een link tussen de overbevolking in gevangenissen en het aantal zelfmoorden”, verklaarde Manconi. “De onderliggende gedachte is dat gevangenissen plaatsen zijn geworden die lijden en vervreemding en dood voortbrengen”.

Life in Italy

Lees ook:Italiaans gevangenissysteem dreigt in te storten
Lees ook:Al vier zelfmoorden Italiaanse gevangenis 2010
Lees ook:Snelle verspreiding infectieziekten Italiaanse gevangenissen
Lees ook:Italiaanse gevangenissen ziekmakend
Lees ook:Italiaanse overheid begint uitzendbureau voor gedetineerden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.