Gedeporteerde vluchtelingen smeken Italië om hulp

De vluchtelingen die maandag per boot zijn terug gestuurd door Italië, smeken via een satelliettelefoon wanhopig om hulp.

“We zijn uitgeput. Sommigen van ons zijn niet in orde. We zien geen huizen in de verte en we zijn bang dat ze ons zullen wegsturen. Help ons asjeblieft!” De bellers bevonden zich onder de 75 vluchtelingen die zondag bij de zuidkust van Sicilië werden onderschept.

De meeste Somalische vluchtelingen werden op een Italiaans patrouilleschip gezet om terug te keren naar Libië. Zo werd tegemoet gekomen aan de nieuwe wet van de overheid om de immigrantenstroom sterk terug te dringen. Een aantal van de vluchtelingen hebben contact gehad met een BBC verslaggever in Italië, die zij om hulp vroegen.

“We vertelden het Italiaanse leger dat we wilden verzoeken om asiel en vroegen hen ons niet aan Libië te overhandigen, omdat we bang waren in de gevangenis te belanden, maar ze wilden niet naar ons luisteren”, zei de beller. De vluchtelingen voegden toe dat minstens tien van hen dringend medische hulp nodig hadden.

Volgens de Italiaanse autoriteiten gingen de vluchtelingen naar de haven van het Libische Al Zuwarah.

Bron: Life in Italy, 31 augustus 2009

Lees ook:Illegaal verblijf in Italië nu misdaad
Lees ook:Europese kritiek op Italië over migranten
Lees ook:Vluchtelingen verdronken richting Lampedusa
Lees ook:Italië schendt rechten met ‘terugstuurbeleid’
Lees ook:Arrestaties na geruzie over EK

Eén reactie op “Gedeporteerde vluchtelingen smeken Italië om hulp

  1. frank bikker

    Vroeger hadden we de Berlijnse Muur en de Vopo’s. Nu hebben we de watermuur, prikkeldraadversperringen(Ceuta), eilandgevangenissen en als Vopo’s carebinieri.Lekker fort Europa.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.