Italië in de ban van de lotto

De jackpot in Italië is sinds eind januari niet meer uitgekomen en zo wacht intussen meer dan 102,5 miljoen euro op een winnaar.

Sinds weken staan de Italianen in de rij in de hoop met hun zes kruisjes voor de drie trekkingen per week de almaar vetter wordende jackpot te kunnen kraken. Nadat de trekking van dinsdagavond ook al geen winnaar aan het licht bracht, wachten miljoenen gelukzoekers met spanning donderdagavond af.

Geen wonder, want met 102,5 miljoen euro is de jackpot niet alleen voor de Laars de hoogste aller tijden, maar volgens Italiaanse mediaberichten ook de hoogste jackpot waarvoor momenteel wereldwijd gespeeld wordt. En zo stromen ook uit het buurland sinds weken vele mensen toe om hun kans te wagen in de zogenoemde Superenalotto. “Lottopendelaars”, noemde een krant hen onlangs.

De Superenalotto-jackpot werd op 31 januari voor de laatste keer gekraakt. Toen waren er vijf gelukkige winnaars in rang 1 met de zes juiste cijfers. Er kunnen telkens cijfers van 1 tot 90 aangekruist worden.

Bron: Knack.be, 22 juli 2009

Lees ook:Grootste jackpot uit Italiaanse geschiedenis gewonnen
Lees ook:Italiaanse jackpot groeit naar 119 miljoen
Lees ook:Italiaanse jackpot eindelijk gevallen!
Lees ook:Italianen steeds happiger naar Jackpot
Lees ook:Italië naarstig op zoek naar winnaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.