Italiaanse brandstofdief veroordeeld

Pasquale Scelza (50) is veroordeeld tot 10 maanden cel en een boete van 550 euro. De Italiaan zou brandstof uit een vrachtwagen hebben gestolen.

Dat bepaalde de correctionele rechtbank van Antwerpen. De brandstofdief ontkende dit echter. Op 25 juni 2008 maakte een wagen met Italiaanse nummerplaten rechtsomkeer op de Antwerpse Plantin en Moretuslei bij het zien van een politiepatrouille. Die hield de bestuurder tegen voor een controle.

De Italiaan bleek vier plastic vaten van 25 liter te vervoeren, waarvan er drie gevuld waren met brandstof. De man had ook trechters en inbrekersmateriaal bij. Hij verklaarde dat hij op weg was naar Italië en dat hij daarom zoveel brandstof bij had. De politie zocht de omgeving af en kwam bij een vrachtwagenchauffeur terecht bij wie brandstof uit de tank was gestolen. Die had een blauwe kleur, net zoals in de vaten van de beklaagde.

Eerst beweerde hij dat hij de brandstof in Luxemburg had gekocht, maar kon geen aankoopbewijs voorleggen. Vervolgens zei hij dat hij het goedje bij een Roemeen had aangekocht in een benzinestation. De rechtbank vond het bewezen dat hij de brandstof gestolen had.

Bron: Het Laatste Nieuws, 22 juni 2009

Lees ook:Belgische Italiaan is toch alleen maar Italiaan
Lees ook:Mozzarella met rode stippen ontdekt
Lees ook:Campione del Mondo verslaat Amerikanen
Lees ook:Italianen stelen veel
Lees ook:Noodweer in Italië eist twee levens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.