Nieuwe naschok Italië, eerste slachtoffers begraven

De Midden-Italiaanse regio Abruzzen, die maandagochtend werd getroffen door een zware aardbeving, is opnieuw opgeschrikt door een krachtige naschok.

De trillingen vanochtend werden ook gevoeld in Rome, ongeveer 100 kilometer verderop. Sinds maandag waren al honderden naschokken geregistreerd. Deze schok had een kracht van 5,3 op de schaal van Richter.

Italië blijft zoeken

Ruim 270 mensen kwamen om het leven, onder wie zestien kinderen. De Italiaanse overheid heeft vandaag besloten nog twee dagen langer in het puin te zoeken naar slachtoffers. In de nacht van woensdag op donderdag werden meerdere lijken geborgen. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken Roberto Maroni worden nog zeker tien mensen vermist.

Kans overlevenden minimaal

De kans dat zij levend worden gevonden is minimaal. Dinsdagavond zijn voor het laatst mensen levend aangetroffen onder de brokstukken. “Zolang we weten dat er nog mensen onder het puin liggen, zullen we blijven zoeken. Zelfs als we er zeker van zijn dat die mensen niet meer leven”, aldus een reddingswerker in L’Aquila.

Eerste slachtoffers begraven

De eerste slachtoffers van de aardbeving in Italië zijn woensdag in privésfeer begraven. Een van de slachtoffers die al werd begraven was de 25-jarige student Danilo Ciolli. Hij kwam om toen zijn studentenhuis in L’Aquila instortte. Duizenden mensen woonden de ceremonie bij op het plein van het stadhuis, omdat de kerk die normaal gebruikt zou zijn beschadigd is. Vrijdag volgt de officiële uitvaartplechtigheid op een dag van nationale rouw.

Criminaliteit

Zoals bij elke ramp liggen plunderaars weer op de loer. De politie patrouilleert in het rampgebied om plunderingen te voorkomen. De straffen daarop zijn verzwaard. Op alle foto’s op Italiaanse websites zie je ook dat de gezichten van kinderen onherkenbaar zijn gemaakt.

Bron: Nu.nl, NOS, Telegraaf.nl, 9 april 2009

Lees ook:Tenten bergen 70.000 daklozen
Lees ook:Italië stopt zoektocht slachtoffers
Lees ook:Zware naschrok, dodental nu 250
Lees ook:Aardbeving Italië 92 doden
Lees ook:EU stuurt experts naar Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.