Aardbeving Italië veroorzaakt 27 doden

Afgelopen nacht werd Midden-Italië opgeschrikt door de zwaarste aardbeving sinds jaren.

Het epi-centrum lag bij L’Aquila, de hoofdstad van de regio Abruzzo, gelegen op 100 kilometer afstand van Rome. Tot nu toe zijn er zeker 27 doden, onder wie vermoedelijk 4 kinderen. Het dodental loopt waarschijnlijk verder op, omdat er nog tientallen mensen worden vermist. Door de grote schade zijn duizenden mensen dakloos geworden.

Schade

Duizenden gebouwen zijn beschadigd, onder meer in het historisch centrum van L’Aquila. Ook een universiteitscomplex en bijbehorend studentenhuis zijn ingestort. De schok van de aardbeving was zelfs voelbaar in de hoofdstad. Bekijk hier de eerste beelden van RTL Nieuws en Corriere della Sera.

Kracht

Over de kracht van de aardbeving is onduidelijkheid. Het Italiaanse Nationaal Instituut voor Geofysica meldt een kracht van 5,8 op de schaal van Richter en de U.S. Geological Survey meldt een kracht van 6,3. Het is in ieder geval zeker de krachtigste aardbeving sinds jaren in Italië.

Hulp

In Italië is de noodtoestand uitgeroepen. Reddingswerkers doorzoeken het puin op zoek naar overlevenden en het leger zoekt met graafmachines. Naar verluid is de hulp goed gecoördineerd, omdat het land is ingespeeld op noodsituaties. Er zijn inmiddels tenten ingericht voor de daklozen. Premier Berlusconi heeft zijn reis naar Moskou geannuleerd.

Bron: Elsevier.nl, Corriere.it, Nos.nl,
6 april

Lees ook:Aardbeving Italië 92 doden
Lees ook:Aardbeving Italië: wederopbouw 8 miljard
Lees ook:500 miljoen extra voor slachtoffers aardbeving
Lees ook:Nog 7.000 mensen op hotel na aardbeving in Italië
Lees ook:Zware naschrok, dodental nu 250

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.