Gsm-spionage in Italië

In Italië bespioneren mensen elkaar via hun mobiele telefoons. De Italiaanse parlementscommissie voor de veiligheid maakt zich zorgen.

De massale verspreiding van software maakt het voor Italianen mogelijk om elkaar te bespioneren via hun gsm. Hierbij worden sms’jes door de ontvanger niet opgemerkt.

Informatie openbaar

Het bericht werkt als een soort virus en zorgt ervoor dat de ontvanger informatie naar de afzender van dit sms’je stuurt. Deze informatie bevat namen, telefoonnummers en informatie over het recente belgedrag.

Waar ben jij nu?

Maar het gaat nog verder. De bespioneerde persoon kan namelijk ook worden gelokaliseerd. Tevens kan de mobiele telefoon worden ingezet als microfoon om gesprekken af te luisteren in de ruimte waar de gsm zich bevindt.

Terroristen en criminelen

Het is mogelijk de software te downloaden van internet. Italianen maken er massaal gebruik van om elkaar te bespioneren. De parlementscommissie is ook bezorgd dat de technologie gebruikt wordt door terroristen en andere criminelen.

Bron: Reformatorisch Dagblad, 19 maart 2009

Lees ook:Niet-blanken kunnen Italië beter vermijden
Lees ook:Italiaanse criminelen gebruiken Skype
Lees ook:Italiaanse politie arresteert linkse terroristen
Lees ook:Italiaanse Senaat keurt kernenergie goed
Lees ook:Leger moet in steden voor veiligheid zorgen

2 reacties op “Gsm-spionage in Italië

  1. gek-op-italie

    Brrrr dat ze gek zijn op GSM’s is niet nieuw maar dat ze er op deze manier misbruik van maken is wel nieuw voor me… niet echt een fijne tendens.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.