Engel van Perugia mogelijk onschuldig

Satanische groepsseks

Toen de wereld Amanda Knox voor het eerst ontmoette een jaar geleden, werd ze bestempeld als een bloeddorstige, seksverslaafde Amerikaanse studente in Perugia, die de keel van haar eigen huisgenote doorsneed tijdens satanische groepsseks.

Promiscue hasj-rookster

‘Foxy Knoxy’ werd afgeschilderd als een promiscue hasj-rookster die geen enkele emotie toonde, behalve bij het uitmaken met haar vriend, de dagen nadat Meredith Kerchers lichaam werd gevonden, naakt en bebloed.

Ongelukhebbende onschuldige

Maar gaandeweg de rechtszaak in Perugia deze week, ontstond er een nieuw imago: Een ongelooflijke ongelukhebbende studente, gevangen in een sensationele misdaad waarin zij mogelijk onschuldig is.

Eigenaardig huisje

Knox, die studeerde aan de Universiteit van Washington, bracht een semester in het Italië door. Ze woonde daar in een eigenaardig huisje met twee vrouwelijke studenten en Kercher, een Britse studente. Op 1 november 2007, de nacht waarin Kercher stierf, bracht Knox de dag door met haar nieuwe vriend, Raffaele Sollecito.

Amelie

Ze hadden elkaar twee weken ervoor ontmoet bij een klassiek muziekconcert en werden al snel onafscheidelijk. Op de dag van de moord, rookte het stel hasj, keken de film ‘Amelie’, hadden seks, maakten een diner klaar en vielen in slaap, aldus de verslaggevers.

Druppels bloed

De volgende dag rond 10.30 ging Knox terug naar het huisje. De deur stond op een kier, maar de deurklink werkte altijd al slecht, dus ze was niet ongerust. Kerchers deur was gesloten. Knox zei dat ze veronderstelde dat haar huisgenoot sliep. Toen ze een douche nam in de badkamer die zij en Kercher deelden, zag ze druppels bloed, maar dacht daar verder niet over na.

Vreemd

Maar er was iets vreemds, vertelde ze haar moeder over de telefoon, en dus besloot ze terug te gaan naar Sollecito’s huis. De twee hadden ontbijt en probeerden Kercher te bellen. Toen ze niet opnam, gingen ze terug naar het appartement om dit te onderzoeken. Dit keer ontdekten ze een gebroken raam in een andere kamer.

Engel van Perugia

Sollecito belde de politie, maar deze waren al verzonden nadat een buurman Kerchers telefoon in zijn tuin had gevonden. De politie deed een inval in de gesloten kamer en vonden Kerchers levenloze lichaam. Perugia is nog steeds in de ban van deze moord. Zou Amanda Knox, ook wel de engel van Perugia genoemd, misschien dan toch onschuldig zijn?

Bron: Nypost.com, 7 february 2009

Lees ook:Engel van Perugia eindelijk veroordeeld
Lees ook:Amanda Knox zegt “ciao” tegen rechtbank
Lees ook:Videoclip toont moord in Perugia
Lees ook:Moord door engel in Perugia
Lees ook:Italië: Kercher gedood door ander mes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.