Moord door engel in Perugia

Perugia leeft al 13 maanden in de ban van de moord op de Britse Meredith Kercher in november 2007.

De Amerikaanse studente Amanda Knox (21) en haar Italiaanse ex-vriendje, Raffaele Sollicito (24), staan in Italië terecht voor deze moord. Het vermeende moordenaarskoppel zit al meer dan een jaar in de cel. De moord zou een gevolg zijn van een uit de hand gelopen seksspel.

Wat gebeurde er?

Kerchers halfnaakte lijk met diepe snijwonden in de hals werd gevonden in het appartement dat de toen 21-jarige studente in Perugia deelde met Knox. Volgens de aanklagers werd Kercher met een mes neergestoken in de hals, toen Knox, Sollecito en een derde verdachte haar wilden betrekken in een orgie.

Van een inbraak kon volgens justitie geen sprake zijn: het glas van het raam dat dat moest suggereren was van binnenuit kapot geslagen. Meredith kende haar moordenaars en heeft hen binnengelaten. Of ze hadden zelf de sleutel.

Amanda Knox en haar vriendje Raffaele Sollecito werden snel gearresteerd, net als een Congolese bareigenaar. Amanda en Raffaele schoven de schuld op de Congolees, die echter na een paar weken een ijzeren alibi kreeg van een Zwitserse professor en vrijkwam. Later zou Rudy Hermann Guede uit Ivoorkust worden gearresteerd en beschuldigd van medeplichtigheid aan de moord.

Fascinatie

De Italianen zijn enorm gefascineerd door Amanda, die wordt afgeschilderd als ‘een meisje mooi als een engel’, maar die mogelijk van de duivel is bezeten.

In de gevangenis heeft ze zelfs meegedaan aan de opnamen van een film, De Laatste Stad, waarin zij een gedetineerde speelt die ervan droomt te ontsnappen. Bij een peiling van een Italiaanse omroep voor de ‘vrouw van het jaar’ kwam Amanda vorige maand op de vierde plaats.

Maar de Amerikanen zijn vooral verontwaardigd over hoe ‘hun’ Amanda Knox wordt behandeld. De ouders van de 21-jarige studente uit Seattle klagen, maar ook The New York Times schreef geschokt te zijn door de ‘traagheid van de Italiaanse justitie’, ‘het constante lekken’ en ‘het vasthouden van verdachten die nog niet veroordeeld zijn’.

“Onschuldig”

De Amerikaanse, die zich op haar website presenteerde als een levensgenieter, legde tegenstrijdige verklaringen af. Eerst zei ze in het huis te zijn geweest en het geschreeuw van Meredith te hebben gehoord. Later verklaarde ze de hele nacht bij Raffaele te zijn geweest. Drugs zouden haar waarneming hebben vertroebeld.

Amanda Knox oogde ontspannen op de eerste procesdag. Knox en Sollecito beweren onschuldig te zijn. De derde verdachte, de 21-jarige Rudy Guede, werd eind vorig jaar al veroordeeld tot dertig jaar cel voor verkrachting en moord.

Ideale schoonzoon

Haar vriend Raffaele leek de knappe modelzoon van rijke ouders, maar zijn messenhobby bleek tegen hem te pleiten.

Met één van die messen zou Meredith zijn bedreigd en uiteindelijk vermoord toen ze niet mee wilde doen aan een satanisch getint seksfeestje met Amanda, Raffaele en Rudy.

Op het lemmet van het mes zijn dna-sporen van Meredith gevonden en op het heft sporen van Amanda. Op de bh van Meredith vonden de onderzoekers dna van Raffaele.

Op Rudy Hermann Guede werd snelrecht toegepast, met als uitkomst dertig jaar celstraf. Staat dat ook Amanda en Raffaele te wachten? Uitspraak in juli.

Zie ook de video.

Bron: Hln.be, Het Parool 16 januari 2009

Lees ook:Engel van Perugia eindelijk veroordeeld
Lees ook:Verdachte Amanda Knox vandaag in Italiaanse rechtszaal
Lees ook:Amanda Knox zegt “ciao” tegen rechtbank
Lees ook:Videoclip toont moord in Perugia
Lees ook:Italië: Kercher gedood door ander mes

0 reacties op “Moord door engel in Perugia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.