Onderzoek heropend naar 28 jaar oude vliegramp

http://www.simone.contattoradio.info/)28 jaar geleden na de ramp met een passagiersvliegtuig bij het eiland Ustica, heeft de Italiaanse regering besloten om het onderzoek te heropenen. Aanleiding hiervoor is een verklaring van oud-president Cossiga van Italië. Hij zei dat het toestel getroffen is door een Franse raket, die afgevuurd zou zijn tijdens een klopjacht op een Libisch gevechtsvliegtuig. Dit vliegtuig zou achter het Italiaanse vliegtuig hebben gevlogen om aan de Franse radar te ontkomen. Of dit echt klopt, wordt nu onderzocht. De gevolgen van het ongeval zijn wel bekend: 81 mensen kwamen om toen het passagiersvliegtuig bij het eiland Ustica in zee stortte.

Lees ook:Vijf doden vliegtuigcrash Italië
Lees ook:Crash reddingshelikopter Italië
Lees ook:Opnieuw veel bootvluchtelingen in Sicilië
Lees ook:Doden bij busongeluk Franse scholieren in Italië
Lees ook:Vier doden bij vliegtuigongeluk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.