Oud-bankpresident voor de rechter voor Antonveneta

www.interet-general.info)De tegenwerker Antonio Fazio wordt nu toch eindelijk gestraft. In 2005 werkte deze voormalige president van de Italiaanse centrale bank de overname van Antonveneta door ABN Amro tegen. Fazio zag liever dat de Banca Popolare Italiana de branchegenoot zou overnemen. Door zijn gedrag verloor hij zijn baan, waarna ABN Amro alsnog Antonveneta kon overnemen. Bij dit aftreden blijft het waarschijnlijk niet. Fazio moet voor zijn praktijken voor de rechter verdwijnen.

Overigens heeft ABN Amro weinig plezier gehad aan Antonveneta. Vorig jaar werd de bank immers zelf opgekocht. Antonveneta viel in handen van de Spaanse bank Santander, die de Italiaanse bank meteen doorverkocht aan de Italiaanse financiële instelling Monte dei Paschi.

Lees ook:Opnieuw overheidssteun Italiaanse bank
Lees ook:Bank Vaticaan verdacht van witwaspraktijken
Lees ook:Alpinisten verongelukt in Italiaanse Alpen
Lees ook:Berlusconi roept investeerders op Alitalia over te nemen
Lees ook:Hitler wilde Lijkwade van Turijn roven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.