Italië doet niets tegen illegale drijfnetten

www.greenpeace.nl/)Officieel zijn de drijfnetten verboden. Maar de Italiaanse vissers – net als hun Franse collega's – blijven ze gebruiken, waardoor niet alleen blauwvintonijnen en zwaardvissen worden gevangen, maar er ook beschermde dieren verstrikt raken. Elk jaar sterven er daardoor duizenden dolfijnen, haaien, walvissen en schildpadden. Maar hoewel de EU de netten in internationale wateren heeft verboden, doet de Italiaanse overheid weinig tegen de vissers.

Vissers kregen dan wel een subsidie als ze overschakelden op andere netten. Maar slechts 89 vissers hebben dat ook daadwerkelijk gedaan. Bovendien bleef het bij deze subsidie. Geen enkele visser die nog drijfnetten gebruikt, is beboet of aangeklaagd.

Lees ook:Vissers demonstreren tegen hoge benzine
Lees ook:Vissers staken tegen hoge brandstofprijs
Lees ook:Tip: Gallipoli in Zuid-Italië
Lees ook:Ponte San Donato di Murano
Lees ook:Verbod op voeren van duiven in Venetië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.