Libië neemt wraak voor ministerspost Calderoli

www.lastampa.it)Libië had Italië al gewaarschuwd. Als Robert Calderoli tot minister in het kabinet Berlusconi zou worden beëdigd, dan zou dat 'catastrofale consequenties' hebben. Berlusconi heeft zich daar niets van aangetrokken, en dus is de Lega Nord-politicus Calderoli vanaf gisteren gewoon minister, en nog wel van Vereenvoudiging. En nu neemt Libië wraak. Het land werkt niet mee bij het voorkomen van illegale immigratie van Afrikanen. Dit kan betekenen dat er veel meer Afrikanen aan land komen in Italië.

Bovendien blijft het hier niet bij, als het aan Libië gaat. Het land wil het voor Italianen misschien moeilijker maken om een visum te krijgen. En ook dreigt Libië met consequenties voor de Italiaanse olie- en gascontracten.

Libië is kwaad op Italië en dan vooral op Calderoli omdat deze als minister in 2006 op de Italiaanse tv met een t-shirt verscheen waarop de beruchte Deense spotprent van Mohammed. Dit leidde tot veel protesten voor het Italiaanse consulaat in Bengasi. De onlusten waren zo groot dat de Libische politie zich genoodzaakt zag om het vuur te openen. Daarbij kwamen elf mensen om het leven. Calderoli trad toen af, maar nu is hij er weer. Met Libische wraakgevoelens tot gevolg.

Lees ook:Calderoli minister? Dan catastrofale consequenties
Lees ook:Italië stuurt migranten terug naar Libië
Lees ook:Kadaffi plaagt Berlusconi
Lees ook:Vier ministers voor Lega Nord
Lees ook:Berlusconi verwelkomt leider Libië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.