Italië moet 123 miljoen terugvorderen van 9 banken

ANP)Dat zijn de betere verzoeken. Italië heeft van Eurocommissaris van Mededinging Neelie Kroes te horen gekregen dat zij 123 miljoen euro moet terugvorderen van negen private banken. Deze banken hebben onterecht een belastingtarief gerekend van 9 procent in plaats van de gebruikelijke 37,25 procent. Dat heeft de banken een belastingvoordeel van 123 miljoen opgeleverd. Dachten ze. Maar IJzeren Neelie besliste anders. Het is nu aan de Italiaanse staat om het voordeel terug te vorderen.

Lees ook:Opnieuw overheidssteun Italiaanse bank
Lees ook:Kroes sleept Italië voor rechter om staatssteun
Lees ook:Miljoenenprijs moet wachten voor tripje Italië
Lees ook:Philips koopt Italiaanse Saeco
Lees ook:Derde Italiaanse jeugd werkloos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.