Boktor van Italië naar Nederland

www.vliegenlampen.nl)Van Italië naar Nederland is maar een klein stukkie, vergeleken met de afstand tussen Oost-Azie en Italië. De kans is dus groot dat de Oost-Aziatische boktor behalve Italië ook Nederland aan doet. Met alle gevolgen van dien. Vooral voor de boomkwekerijen hier zou een boktorplaag slecht nieuws zijn. De boktor leeft namelijk in hout, en kan grote schade aanrichten. Door aan levend hout te knagen kan de tor bovendien plantenziektes verspreiden. In de Italiaanse regio Lombardije komt de Oost-Aziatische boktor al voor in het openbaar groen. In deze regio wordt op grote schaal Acer geteeld, een plant waar de boktor zich schuilhoudt. En een plant die veel door Nederland wordt geëxporteerd.

Lees ook:Grootouderdag in Italië
Lees ook:Bel niet elke Italiaan terug!
Lees ook:Italië pakt drugs- en mensenhandel aan
Lees ook:Weg met de supermarktbalsamico
Lees ook:Yolanthe showt Giro-roze

Eén reactie op “Boktor van Italië naar Nederland

  1. Pascalle

    ziet er gezellig uit, die boktor! Laat maar komen. Niet dus!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.