Moeder mocht niet zoeken naar treinvondeling

Het treinvondelingmysterie lijkt opgelost. Toen begin deze maand een Chinees/Italiaanse jongen van acht in de trein werd gevonden, waren zijn ouders nergens te bekennen. De jongen – Leonardo – blijkt achtergelaten te zijn door zijn Italiaanse moeder, na een dreigement van een Chinese man.

In de trein tussen Leiden en Haarlem raakte de moeder haar zoontje kwijt. De Chinese kennis verbood haar om de zoon te zoeken, anders zou ze hem nooit meer zien. Dit verklaarde zij tegenover de politie.

De vrouw gaat nu terug naar Italië, waar ze aangifte zal doen tegen de Chinese man die nu in Italië verblijft. Ondertussen zal de Raad voor de Kinderbescherming contact op nemen met de kinderbescherming in Italië. Die gaat dan verder op onderzoek uit. Daarna kan Leonardo pas terugkeren naar zijn moeder.

De Raad voor de Kinderbescherming, die zich over Leonardo heeft ontfermd, neemt contact op met de Italiaanse kinderbescherming. Die gaat de zaak onderzoeken, daarom kan het nog wel even duren voor Leonardo terugkeert naar zijn moeder.

Lees ook:Treinvondeling Leonardo terug in Italië
Lees ook:Zelfmoordpoging op verkeerde spoor
Lees ook:Facebook redt vrouw van seksslavernij
Lees ook:Italiaanse jongen (4) geeft politie oude spenen
Lees ook:AutoSlaap Trein ook naar Livorno

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.