Abortus zorgt voor onrust in Italië

Het is onrustig in Italië. Honderden vrouwen gingen gisteren de straat op in Rome en Napels om te protesteren tegen de ‘heksenjacht' op abortus. De minister van volksgezondheid Livia Turco ging ook de straat op om de vrouwen te steunen. De abortuswetgeving staat onder druk van conservatieve katholieken die de regels voor actieve zwangerschapsonderbreking willen aanscherpen.’

De onrust begon allemaal begin van de week toen agenten zich binnen enkele minuten spoedden naar een ziekenhuis in Napels, nadat een vrouw een foetus van 21 weken had laten aborteren. Italiaanse media meldden dat de agenten de foetus in beslag namen als bewijsmateriaal. De foetus had een ernstige genetische afwijking.

Abortus is legaal in Italië in de eerste drie maanden van de zwangerschap. Daarna mag abortus alleen worden gepleegd als de zwangerschap een ernstig gevaar vormt voor de geestelijke dan wel lichamelijke gezondheid van de moeder. Kort geleden pleitte gynaecologen van vier Romeinse universiteiten om een foetus van 21 weken te redden, zelfs als de ouders tegen zijn.

De onrust geeft aan dat Italië erg verdeeld is over de abortuswet. Waar ligt de grens tussen wanneer je mag aborteren en wanneer je de ongeborene een leven gunt?

Bron: religie.blog.nl

Lees ook:Vaticaan: “Artsen verschuiven gewetenskwestie”
Lees ook:Italië shockeert met alcohol-foetus campagne
Lees ook:Een op drie vrouwen Italië slachtoffer geweld
Lees ook:Italië wil wereldwijd moratorium op abortus
Lees ook:Baby Italië leeft nog twee dagen na abortus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.