Geld van Zandberg na vijf jaar in Italië

Het duurt even, maar dan hebben de bewoners van het Italiaanse San Giulianio di Puglia ook wat. Volgens RTV Drenthe zal deze plaats in maart de 3.500 euro ontvangen die de bewoners van het Drents-Groningse dorpje Zandberg in 2002 hebben ingezameld.

In 2002 was Zandberg doorkomstplaats van de Giro d'Italia. Toen San Giulianio di Puglia werd getroffen door een aardbeving – waarbij 26 schoolkinderen en drie onderwijzers omkwamen – besloten de inwoners van Zandberg geld in te zamelen voor het bergdorpje. Snel haalden ze 3.500 euro op. Maar het duurde meer dan vijf jaar voordat het geld ook echt bij het dorpje terecht kwam. De inwoners van dit dorp wilden eerst beslissen waaraan het geld besteed zou worden. Bovendien wilden ze dat iemand van de Giro het geld zou overhandigen. Blijkbaar duurde dat nogal lang. Maar in maart van dit jaar is het zover.

Lees ook:Het Siberië van Italië
Lees ook:Het ‘Gevecht van de Sinaasappelen’
Lees ook:Salino wachtte al 39 jaar
Lees ook:Parmalat schikt en betaalt 24 miljoen
Lees ook:Giro d’Italia naar Middelburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.