Dopingonderzoek tegen Petacchi

PetacchiDe Italiaanse wielrenner Alessandro Petacchi (Lampre), die in deze Tour de France al twee ritten won, heeft opnieuw een dopingonderzoek tegen zich lopen.

Volgens bronnen bij het gerecht startte het onderzoek al voor het begin van deze Ronde. In het huis van de 36-jarige renner zouden flacons perfluorocarbon (PFC) en humaan serumalbumine in beslag genomen zijn. PFC kan de capaciteit van het bloed om zuurstof te dragen verhogen, zonder dat de hematocrietwaarde stijgt. Humaan serumalbumine kan gebruikt worden om de hematocrietwaarde te verlagen.

Het onderzoek viseert behalve Petacchi twee ex-ploegmaats van de sprinter en twee amateurwielrenners.

De advocaat van Petacchi, Virgino Angelini, reageerde al en zei dat de Italiaan ‘er zeker van is dat hij alle elementen kan voorleggen die bewijzen dat hij met deze zaak niets te maken heeft’. Een woordvoerder van het Italiaans olympisch comité (CONI), dat in Italië belast is met de bestrijding van dopinggebruik, liet overigens weten dat er bij het comité niets bekend is van een onderzoek naar de Lampre-renner.

In 2007 testte Petacchi positief op salbutamol, waardoor hij de Tour van 2007 en 2008 moest missen. Dit jaar is hij er voor het eerst sinds 2004 weer bij in La Grande Boucle. ‘Ale Jet’ won al twee etappes, in Brussel en in Reims, en draagt momenteel de groene trui. (DS)

Lees ook:Berlusconi wil met Sarkozy praten over Alitalia
Lees ook:Di Luca niet gestraft
Lees ook:Astana rijdt toch de Giro
Lees ook:Vandaag Ronde van Italië van start in Venetië
Lees ook:Danilo di Luca voor twee jaar geschorst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.