Prandelli tekent voor vier jaar bij Italië

Cesare PrandelliCesare Prandelli heeft donderdag zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract als bondscoach van Italië. Hopelijk gaat hij voor wat betere voorstellingen zorgen.

De 52-jarige trainer volgt Marcello Lippi op, die al voor het teleurstellend verlopen WK had aangegeven te vertrekken. De wereldkampioen strandde in Zuid-Afrika al in de eerste fase. Prandelli speelde onder meer voor Juventus. Als trainer werkte de Italiaan de laatste vijf jaar bij Fiorentina. Met de club uit de Serie A bereikte hij afgelopen seizoen de achtste finales van de Champions League, waarin Bayern München net te sterk was.

Mihajlovic

In de competitie verging het Fiorentina een stuk minder, de ploeg van Prandelli eindigde teleurstellend als elfde. Hij wordt in Florence opgevolgd door Sinisa Mihajlovic. Prandelli kondigde bij zijn presentatie aan geen grote schoonmaak te houden in de selectie van ‘Azzurri’.
”We moeten niet alles weggooien wat we hebben. Het Italiaanse voetbal bezit genoeg kwaliteiten. Ik wil ook niet over problemen praten, laten we positief beginnen.”

Bron: NUSport

Lees ook:Voetbal niet het allerbelangrijkste voor Italianen
Lees ook:Louis van Gaal verlost van lastpak Toni
Lees ook:Witte voetbalvelden in Italië
Lees ook:Deelneemster reist van Florence naar American Idol
Lees ook:Wesley Sneijder in opspraak in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.