Nieuwe antidopingrazzia in Italië: Quick.Stepper betrokken?

Marco VeloDe Italiaanse politie heeft in de Noord-Italiaanse regio Lombardije 20 huizen van sporters, voornamelijk wielrenners, en meerdere artsenpraktijken doorzocht.

Meer dan 100 agenten werd ingezet tijdens de antidopingrazzia waarbij grote hoeveelheden verboden producten in beslag werden genomen. Volgens de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport zou Quick.Step-renner Marco Velo (36) betrokken zijn in de onverkwikkelijke nieuwe affaire. De verdachten zouden allemaal klanten zijn van een endocrinoloog die in een ziekenhuis in Brescia werkt.

Velo is geen onbeschreven blad. In 2001 werd hij elfde in de Ronde van Italië, maar tijdens het Italiaans kampioenschap later dat jaar werd hij aan de kant geschoven omdat hij doping had genomen. Na zijn schorsing kreeg hij meteen een nieuw contract bij Fassa Bortolo. Sindsdien ontwikkelde hij zich als locomotief in de spurttrein van Alessandro Petacchi en Tom Boonen. (dm)

Lees ook:Valverde twee jaar voor doping
Lees ook:Carrière van Di Luca lijkt voorbij
Lees ook:Ronde van Murcia weigert Italiaanse teams
Lees ook:Astana rijdt toch de Giro
Lees ook:Jonge schaker mag naar Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.