Chagrijn in Italië gaat door: ‘Ik had zo’n slecht WK wel verwacht’

moggiHet leed in Italië over de roemloze uitschakeling op het WK is nog steeds niet verzacht. Sterker; elke nieuwe dag spreken voetbalmensen uit de laars van Europa zich uit over de schandalige aftocht in Zuid-Afrika.

“Ons doel was Oranje te ontlopen in de tweede ronde. Wel, dat is gelukt!”, is oud-directeur Luciano Moggi van Juventus heerlijk cynisch in de Italiaanse media.
De ex-bestuurder gaat nog verder in zijn kritiek op het erbarmelijke voetbal van de Azzurri. Volgens hem is het allemaal de schuld van onder meer Internazionale. “Als de prijzenpakkers elf buitenlanders opstellen, krijg je dit.” Moggi doelt op het gebrek aan spelers met een Italiaans paspoort bij de landskampioen, bekerwinnaar en nummer één uit de Champions League.

“Ik had zo’n slecht WK wel verwacht”, gaat Moggi door. “We maken nu een generatiewisseling mee, maar hebben niet meer dezelfde kwaliteit in huis. Het is moeilijk nieuwe spelers te vinden, als de clubs niet investeren in de eigen jeugd en geen talenten meer voort brengen.”

En passant steekt hij zijn oude club wat veren in het achterwerk. “In 2006 kende Juventus negen spelers verdeeld over Italië en Frankrijk (de twee finalisten van toen, red.). Dit jaar won Inter alles met elf buitenlanders. Dan is dit het resultaat.”

Moggi haalt ook uit naar bondscoach Marcelo Lippi. “Je moet nooit terugkeren naar het plaats delict”, oordeelde hij over de rentree van de succescoach uit 2006, toen Italië Wereldkampioen werd. “Het is echter niet zozeer de schuld van Lippi, maar van de bond. Die staat toe dat er zeven buitenlanders in de jeugdelftallen van clubs spelen. Dat is het probleem van het Italiaanse voetbal. Een trainer kan alleen werken met het materiaal wat hij krijgt aangereikt.”

Bron: Elfvoetbal.nl

Lees ook:Lippi maakt Italiaanse voorselectie bekend
Lees ook:Grosso niet met Italië naar Zuid-Afrika
Lees ook:Internazionale wint weer dankzij scheidsrechter
Lees ook:Cruijff adviseert Italiaanse clubs
Lees ook:Lippi terug bij Italiaans elftal?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.