Herhaalt Italië het WK van 1982?

Foto AP Com Italië lijkt het WK van 1982 te herhalen. Tegen Paraguay was het al niet best en gisteren geraakte de wereldkampioen niet eens voorbij Nieuw-Zeeland.

Toch zijn de Italianen in tegenstelling tot de Fransen en de Engelsen de wanhoop nog niet nabij. Theoretisch gezien kan Italië zich zelfs, met een gelijkspel tegen Slovakije, plaatsen voor de volgende ronde. Gezien de kans vrij groot is dat Nieuw-Zeeland op de laatste groepswedstrijd niet zal winnen of zelfs verliezen van Paraguay, kan Italië met drie gelijke spelen op de tweede plaats eindigen met drie punten en zonder één zege doorstoten naar de volgende ronde.

Op het WK van 1982 in Spanje deden de Italianen net hetzelfde. Ook toen geraakten ze met drie teleurstellende draws door de groepsfase om uiteindelijk wereldkampioen te worden. De Azzurri heeft in 2010 overigens nog geen enkele interland gewonnen en in theorie kan het land zelfs wereldkampioen worden zonder één duel in 2010 te winnen. Want vanaf de 1/8ste finales worden wedstrijden bij een gelijke stand na 90 minuten beslist met verlengingen en strafschoppen.

Bron: Belgiumsoccer.be

Lees ook:Cannavaro: ‘Italië kan veel beter’
Lees ook:Lippi: “Italië is klaar voor vanavond”
Lees ook:Italië speelt slechts gelijk
Lees ook:Sacchi: ‘Italië is uit vorm en te oud’
Lees ook:Italiaanse voetbalvrouwen blijven liever thuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.