Weylandt wint derde rit in Ronde van Italië

Wouter Weylandt © BelgaWouter Weylandt (Quick Step) heeft maandag de derde etappe in de Ronde van Italië gewonnen. De Belg was in het Nederlandse Middelburg de snelste van een compacte groep.

Weylandt klopte in de finish de Australiër Graeme Brown en de Duitser Robert Förster. De Kazach Alexandre Vinokourov, de winnaar van Luik-Bastenaken-Luik, is de nieuwe rozetruidrager. Hij neemt de leiderstrui over van de Australische wereldkampioen Cadel Evans. ‘Vino’ staat in dezelfde tijd genoteerd als de Australiër Richie Porte, die nipt tweede staat.

Dinsdag is het rustdag in de Giro, dan maakt het peloton de transfer naar Italië. Woensdag staat de vierde rit op het menu, een ploegentijdrit over 33 km van Savigliano naar Cuneo.

Giro beslist vandaag over vlucht

Verder aan de orde is nog de as uitstotende IJslandse vulkaan. Deze heeft de terugvlucht van het Giro-peloton naar Italië nog niet verstoord.

“Voorlopig gaan we uit van de geplande vlucht vanuit Oostende, maar als vandaag de situatie drastisch veranderd, bekijken we dan wat te doen”, liet de organisatie gisteravond de ploegen weten. Het idee is om in geval van een gesloten luchtruim of luchthavens, de bijna 200 renners met luxe bussen te rijden naar Noord-Italië, waar de ronde wordt hervat in Cuneo.De organisatie denkt aan slaapbussen. Uitgangspunt is ook dat iedereen eenzelfde soort bus neemt.

Klassementsleider Cadel Evans maakt zich er niet druk over. “Een bustocht is niet goed voor je benen, maar dat geldt in dit geval voor iedereen.”

Vandaag wordt de derde etappe gereden van Amsterdam naar Middelburg. Morgenavond staat (vanaf Oostende) de teruggevlucht gepland naar Turijn. Dinsdag is er in Cuneo een eerste rustdag.

Bron: Knack.be, BNdeStem.nl

Lees ook:Il Giro: Nibali zorgt voor drie op drie voor Italië
Lees ook:Nederland klaar voor Giro d’Italia!
Lees ook:Giro d’Italia naar Middelburg
Lees ook:Belangrijke Camorra leider opgepakt in Napels
Lees ook:Raad Rhenen wil andere route Ronde van Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.