Italianen vinden Amsterdam koud en nat

girotramAmsterdam heeft een koude, natte indruk achtergelaten bij Italiaanse journalisten die de Giro d’Italia verslaan.

De Giro d’Italia begon zaterdag met een tijdrit door de binnenstad van Amsterdam. Veel Italiaanse media reppen met geen woord over hun indruk van de Nederlandse hoofdstad. De meeste hebben vooral aandacht voor de winnaar van de tijdrit, Bradley Wiggins.

Hier en daar valt echter op te maken wat de journalisten van Amsterdam vinden. Zo stelt Rai Sport dat het koud is in Amsterdam en dat het er regent. “Het klimaat is typisch voor de noordelijke landen.” De grijze lucht biedt geen ruimte voor hoop op zonneschijn, aldus de journalist.

La Gazetta dello Sport wijdt enkele woorden aan Utrecht, die de meest dynamische en jonge stad van Nederland wordt genoemd. De bevolking bestaat voor een kwart uit studenten, weet La Gazetta dello Sport.

De Giro d’Italia voert zondag van Amsterdam naar Utrecht. Maandag volgt een rit van Amsterdam naar Middelburg, waarna het peloton naar Italië afreist. (AD)

Lees ook:Mooie Italiaanse Giro-commentatrice in Utrecht
Lees ook:Nederland klaar voor Giro d’Italia!
Lees ook:Melissa Köller (19) wordt Miss Giro Soest
Lees ook:Zeven deelnemers Giro D’Italia 2008 gebruikten Cera
Lees ook:De Heuvelrug kleurt groen-wit-rood-roze

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.