Nederland klaar voor Giro d’Italia!

giro-ditaliaMorgen is het zover, dan begint de grote Italiaanse wielerwedstrijd Giro d’Italia in Nederland. De start is in Amsterdam en daar zijn al veel voorbereidingen gedaan.

In Amsterdam is al goed te merken dat de Italiaanse wedstrijd er morgen van start gaat. De ploegen zijn gepresenteerd en langs de route worden hekken geplaatst. Sommige wegen zullen afgesloten zijn, dat staat nu al op borden aangegeven. En 650 meter tramrails is opgevuld met een soort schuimrubber zodat de fietsers niet met hun wiel vast komen te zitten.

De vuilnismannen staken in Amsterdam maar op de wegen waar de fietsers langskomen wordt wel schoongemaakt. Drie dagen lang wordt er gefietst in Nederland. Na Amsterdam gaat de Giro verder naar Utrecht en Middelbrug. Daarna vliegen de wielrenners naar Italië waar ze na een rustdag verder gaan met de wedstrijd.

De Giro d’Italia is één van drie belangrijke wielerwedstrijden. De grootste is de Tour de France, de Ronde van Frankrijk. De Ronde van Italië duurt 23 dagen. In 2002 kwam de Giro d’Italia ook naar Nederland, toen was de wedstrijd in Groningen. (NOS)

Lees ook:Giro d’Italia naar Middelburg
Lees ook:Gilberto Simoni keert naar Lampre terug om Giro te rijden
Lees ook:Astana rijdt toch de Giro
Lees ook:Italianen vinden Amsterdam koud en nat
Lees ook:Mooie Italiaanse Giro-commentatrice in Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.